De draken en de dood

Verslag van een sessie

Ze kwam voor de 3e van een kort traject van 5 sessies. De eerste 2 stonden in het teken van opruimen en schoonmaken, want ze droeg veel bij zich waar ze nu niet meer mee wil rondlopen. Voor de laatste 3 sessies werken we gericht naar een doel, zodat ze als ze straks ‘klaar’ is bij mij, echt een levensverandering heeft doorgemaakt. Het doel van deze sessie was om haar energie beter bij zich te kunnen houden, zonder dat het in de wereld en de kosmos verdwijnt. Ze wil een container zijn voor haar eigen energie.

Na een scan van haar fysieke en energetische lichamen werkte ik op haar hartgebied. Daar lag iets dat ingepakt was in donkere lagen van herinneringen en overtuigingen uit het verleden. Stoffig, vies en oud. Terwijl ik met mijn innerlijke zicht toekeek hoe die oude lagen verwijderd werden via de energie die door mijn handen stroomt, begon ze stevig te zuchten, alsof ze weeën weg moest ademen. Onder al die aangekoekte donkere lagen kwam een prachtige diamant tevoorschijn, waar een krachtig licht vanuit straalde. De lichtwezens die mij helpen tijdens deze sessies zorgden ervoor dat alle oude energie werd opgeruimd, en er een frisse wind door haar systeem waaide. Ik ondersteunde dit proces met het klanken van bepaalde frequenties, om alles los te trillen wat los mocht.

Toen was haar basis aan de beurt. De onderbuik, het bekkengebied, het aardester-chakra. Mijn handen bewogen de energie boven haar lichaam, en ik zag en voelde hoe er een grote zwarte Chinese draak wakker werd. Hij sprak via mijn stem in een soort oeroude Chinese taal. Mijn cliënte, die prachtige textiele werken maakt, zei: “Nou zeg… mijn volgende doek wordt een drakendoek!”

Geen toeval dat deze draak zich nu aandiende. Toen hij helemaal uit zijn eeuwenoude ‘winterslaap’ gekomen was, werd ik weer naar haar hart geroepen, waar een parelmoer-witte lichtdraak omhoog kwam. Ze klankten om de beurt door mij heen, een dans tussen deze 2 krachtige energieën ontstond. De zwarte draak een stevige bedding en oer-aarding gevend, de parelmoer draak brengt speelsheid, elfjes-energie, lichtheid en contact met de hogere dimensies. Hun energieën draaiden zich in elkaar, als een yin-yang symbool, en zo mocht dit geheel ingebed worden in haar lijf.

Ik wilde gaan afronden door haar aura mooi schoon en stevig te maken, alle gaten te dichten, toen haar rechterarm me opviel. Die lag er een beetje ‘dood’ bij. Ik vroeg haar: Ben je linkshandig? Nee, ze was rechts. Hmm… het voelde toch heel onevenwichtig zo. Het leek niet háár hand maar die van een overleden voorouder, waar ze wellicht nog loyaal aan was of iets van bij zich droeg wat haar niet helpt op dit moment. Veel ziekte en een hang naar de dood, voelde ik. Ik vroeg haar: is er iemand in jouw moederlijn die veel ziek was? Ze wist meteen om wie het ging. ‘Geef haar maar jouw rechterhand’, zei ik, ‘en laat alle energie die bij haar hoort, maar in haar hand overstromen. Kan ze het aannemen?’ Ja, dat kon de voorouder in kwestie, en met liefde. Het was tijd.

Toen haar arm en hand schoon waren en er nu ook weer normaal uitzagen, mocht de energie tussen links en rechts nog uitgebalanceerd worden. Toen kon ik haar energieveld mooi sluitend maken, zodat ze haar energie goed bij zich kan houden. De volgende dag appte ze me: ‘Ik voel me zo fijn en sereen nu!’