Agenda

Scroll naar beneden voor uitgebreide info:

 • 4/5 januari 2024: ChocoBliss avondceremonie met overnachting
 • Verder in 2024: nieuwe drumcirkels, soundhealings & verscheidene 3-day retreats in de Franse Ardennen. Meer info volgt z.s.m.

ChocoBliss avondceremonie met overnachting

met Marije van der Nat & Dieke Bikker

Wat?

Met jouw heldere intentie, en de ervaren en liefdevolle begeleiding van Marije en Dieke, reis je met dit lichte, natuurlijke, geestverruimende medicijn naar je binnenwereld. De combinatie van psilocybine en caapi helpt je om in je onderbewuste (truffel) en in je lichaam (caapi) contact te maken met je authentieke verlangens, je intenties en je richting. Hiermee stel je je kompas af voor het nieuwe jaar 2024.

Je reist met dit medicijn naar de plek waar je diepe weten rust. Waar je de poort naar je ziel opent en datgene ophaalt wat je voor het komende jaar nodig hebt. Het medicijn helpt om helder te krijgen wat in de weg staat en ruimte te maken voor je ware zelf.

We werken met een medium dosis. Het is dus geen micro-doseren, maar ook geen dosis waarbij je niet meer in je lijf aanwezig kunt blijven. Wij vinden het belangrijk dat je op alle lagen bewust bent en blijft van wat je ervaart. Met een medium dosis kom je in een diepe meditatieve staat, waarbij ook beelden, inzichten en ontladingen in het energetische en fysieke lichaam kunnen opkomen.

Deze ceremonie is bedoeld om licht en bekrachtiging uit te nodigen in je leven. Het medicijn zal ook licht brengen naar stukken waar je jezelf tegenhoudt, zodat je hier meer bewustzijn op krijgt.

Fysiologische werking van Psilocybine

Wanneer je psilocybine inneemt, ontstaat er een verhoogde communicatie tussen delen van de hersenen die normaal niet verbonden zijn. De neo-cortex (verantwoordelijk voor hogere breinfuncties) wordt actiever, en gebieden die verantwoordelijk zijn voor automatisch gedrag en coping mechanismen worden minder actief. Psilocybine remt ook de hersendelen die binnenkomende prikkels filteren. Hierdoor komt er zintuigelijke informatie je bewustzijn binnen die normaal onbewust blijft.

Hoe ziet de dag eruit?

We komen in de loop van de middag samen. Na een en ander aan praktische voorbereidingen geven we ruimte aan een sharing, en zetten we het veld met heldere intenties. We verwelkomen de spirits van de medicijnen waarmee we werken. Hierna helpen we jou om de juiste dosis medicijn te kiezen, en zal de ceremonie beginnen. (Live) muziek en healing voice begeleiden je op jouw reis naar binnen.

Een Psilocybine ceremonie duurt ongeveer 3 – 5 uur. Naar het einde toe ervaar je vanzelf dat je uit je diepe meditatieve staat komt en weer meer met de buitenwereld in contact gaat. De ceremonie zal aan het einde van de avond passend worden afgesloten en aanlsuitend is er soep.

We slapen op locatie. het medicijn kan nog licht doorwerken gedurende de avond en de nacht.

De volgende ochtend ontbijten we samen en sluiten we af met een sharing-ronde.

Over de ceremonie-begeleiding:

In de begeleiding zullen wij zowel in het etherische veld werken alsook in het veld van belichaming, zodat je in contact komt en blijft met de lichamelijke en emotionele laag.

Met deze combinatie brengen wij een krachtige en veilige bedding om zowel geaard en aanwezig te blijven, als te kunnen reizen in je verruimde geest.

Over de begeleiders:

Dieke en Marije leerden elkaar kennen in de zomer van 2017 in Portugal, tijdens een sjamanistisch / tantra retreat waar zij onderdeel waren van het team.

Ze voelden meteen een diepe herkenning op de zielenlaag en van gedeelde levens in het veld van de indianen en het sjamanisme.

“Wij noemen elkaar sinds die tijd regelmatig ‘mijn indianenzusje’.”

Marije en Dieke zijn beiden healers en facilitators van proceswerk. Waar Marije goed thuis is in het etherische veld en kan reizen in de ‘kosmische werelden’ en jou daar dus ook kan begeleiden, is Dieke’s specialiteit vooral het lichaams-emotionele proceswerk. Muziek is een belangrijk ingrediënt van deze ceremonie. Dieke en Marije hebben allebei op hun eigen manier passie voor muziek, klank en stem, en delen die graag tijdens de ceremonie.

Contra-indicaties:

 • hart- en vaatziekten (het medicijn heeft een licht bloeddrukverhogende werking)
 • voorzichtigheid bij hoge bloeddruk
 • neem contact op bij psychiatrische diagnoses zoals angststoornis, psychose, persoonlijkheidsstoornis
 • er wordt afgeraden psilocybine te gebruiken tijdens zwangerschap, er is te weinig bekend over de effecten op de foetus.

PRAKTISCH

 • Datum: 4/5 januari 2024
 • Lokatie: de Bronhoeve, Cothen
 • Aankomst & vertrek
 • aankomst: do 4 januari 15:00
 • vertrek: vr 5 januari 11:00
 • Maximaal 12 deelnemers

Bijdrage:

Inclusief ceremonie, lichte avondmaaltijd, onze liefdevolle begeleiding en overnachting.

 • Budget tarief €150,-
 • Regulier tarief €175,-
 • Abundance tarief €200,-
Ticket ChocoBliss

Kies een bijdrage die jou past en/of die je ons gunt. Koop je ticket via de button hieronder. Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje!

Maaltijden:

Na de ceremonie bieden wij je een voedzame vegan soep aan. Ontbijt voor de ochtend van 5 januari graag zelf meenemen (liever geen vlees).

Overnachten:

Overnachting is inbegrepen in de prijs. Je slaapt op een 4- of 6-persoons kamer (met 1 persoons bedden) en neemt zelf 1 persoons beddengoed mee. Kussen en dekbed zijn aanwezig.

Drumcirkel & Soundhealing

met Marije van der Nat & Ramon van der Hout

🔥 DRUMCIRKEL

NB: Geen eigen drum? Geen probleem! De yurt hangt vol met verschillende, door Ramon gemaakte drums die je mag uitproberen!

Welkom in de warme omhulling van de yurt. We verbinden ons met de drum, met de spirit van het dier dat erin doortrilt. We verbinden ons met de plek, in het midden van het land. We verbinden ons met deze tijd. Deze overgangstijd waarin we het ene nog niet helemaal hebben losgelaten, en het andere nog niet goed kunnen voelen of zien. We laten een intentie opkomen, een verlangen, een wens. En we drummen. Samen. Zoals dat al duizenden jaren gebeurt. En samen brengen we deze frequenties in het veld. We weven een patroon van prachtige intenties in het Grote Veld van Alles. We drukken een stempel: ZO is hoe we het willen. DIT is onze intentie. We drummen ons verlangen en trillen het hier, vanuit het midden van ons land, de grond in. Opdat het ripple effect zijn werk kan doen.

💗 SOUND HEALING

We zijn in de stilte na het drummen. Ga lekker liggen, omhul jezelf met warmte, en drijf langzaam mee met de klanken van de bijzondere (zelfgemaakte) instrumenten van Ramon en de healing voice van Marije. Een magische combinatie waarin de ruimte opent voor helende frequenties, codes, lichttaal. Klanken vanuit het liefdevolle veld die je aanraken in hart en ziel, volledig afgestemd op het moment en op ons als groep.

Wanneer we aan het einde van de middag afscheid nemen, ben je een ander mens. Letterlijk. Jouw DNA is veranderd na het klankbad van drums, instrumenten en stem. Je gaat als nieuw weer de wereld in. Zo brengen we liefde en verandering.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Warme groet,

Ramon en Marije

PRAKTISCH:

 • ZONDAG 5 NOV 14:30 – 17:00 in de yurt, inloop vanaf 14:15 met thee
 • Op een heerlijke plek onder Wijk bij Duurstede (adres ontvang je na aanmelding)
 • Pick-up om 14:00 op station Culemborg mogelijk (max 4 plekken, de lokatie is niet bereikbaar met ov. Geef het aan bij je aanmelding als je hiervan gebruik wil maken)
 • Matrasjes zijn aanwezig, en een beperkt aantal dekens. Neem vooral je eigen dekentje, schapenvacht, kussentje voor onder je hoofd mee zodat je jezelf comfortabel kunt maken. Als het koud is stoken we de kachel in de yurt.
 • Op donatie-basis, liefst contant. Je kunt denken aan €25-€50, naar draagkracht.
 • We hebben plek voor 12 deelnemers, op dit moment zijn er nog 6 plekken open. Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding ontvang je het adres.

Samen met collega-medium/coach/healer/familieopsteller Hanke Hermse maak ik met enige (on)regelmaat een aflevering voor onze podcast ‘Spirit op Aarde’. Met verhalen uit ons (soms hobbelige) leven én tools om door deze turbulente tijd te kunnen navigeren. Hier luister je de laatste aflevering:

Een sessie boeken (live of online) kan natuurlijk altijd. Stuur me een berichtje via de contact pagina! Via Facebook blijf je ook op de hoogte.